31.07.2017 11:45

ABD'de yabancı yatırımcı hayal kırıklığına uğradı

Donald Trump'ın yabancı yatırımcıların ABD'de iş kurmasını erteleme yönünde karar kalması, silikon vadisine girmek isteyen girişimci ve yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Silikon Vadisi’ndeki girişimciler ve yatırımcılar, Başkan Donald Trump’ın yabancı girişimcilerin Amerika’da iş kurmalarına olanak tanıyacak uygulamayı geciktirme kararı alması karşısında büyük hayal kırıklığına uğradı.

Yatrımcılar bu kararın, girişimcileri başka ülkelere yönlendirebileceğini düşünüyor.

Eski Başkan Barack Obama döneminde çıkarılan Uluslararası Girişimcilik Yasası, bu ay yürürlüğe girecekti. İç Güvenlik Bakanlığı, yasanın yürürlüğe giriş tarihini 2018 Mart’ına kadar ertelerken bir yandan da iptal önerisinde bulundu.

Yasa, 30 ay boyunca yılda 3 bin yabancı girişimciye Amerika’da iş kurma imkanı tanıyacaktı. Uygulamadan yararlanmak için başvuranların Amerikan vatandaşlarına istihdam yaratacakları ve en az 250 bin dolarlık yatırım yapacaklarını kanıtlamaları gerekiyordu.

İç Güvenlik Bakanlığı, uygulamayı erteleme kararını, göçmenlik programlarına ayıracak kaynaklarının kısıtlı olmasına bağladı.

Yatırımcı Fernando Franco’ya göre Silikon Vadisi yine de yabancı girişimcileri çekmeye devam edecek.

Yıllık İnternet Trendleri raporuna göre Amerika’daki en değerli teknoloji şirketlerinin yüzde 60‘ı, birinci ve ikinci kuşak Amerikalılar tarafından kuruldu. En başarılı yeni şirketlerin yarısının kurucularıysa birinci kuşak göçmenler. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.