17.08.2017 12:14

Amazon 5 milyar dolar kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump’ın, kullanmayı çok sevdiği sosyal medya uygulaması Twitter, bu kez çok da sevmediği açıkça bilinen Jeff Bezos’a ağır bir darbe indirmesi için Başkan’ın elinde silaha dönüştü.

Trump, Amazon’un online satışlarının, vergilerini ödeyen dürüst esnafa büyük zarar verdiğini vurgulayan bir tweet atarak Amazon’a karşı olduğunu bir kez daha vurguladı. Trump’ın Amazon’u ve sahibi Jeff Bezos’u sevmediği, seçim döneminde ikili arasındaki büyük kavgadan da biliniyordu ancak Trump’ın bunu tekrar dile getirmesi, şirketin borsadaki değerinin bir günde 5 milyar dolar erimesine neden oldu.

Seçim döneminde Trump’a karşı tavır alan ünlü gazete Washington Post’un da sahibi olan Jeff Bezos ile Trump’ın yıldızları seçimden sonra da barışmadı. Trump, Bezos’u ulusal teknoloji konseyine davet etmiş olsa da, ona karşı düşüncelerini değiştirmediğini zaman zaman attığı tweet’lerle açıkça belli ediyor. Trump 22-24 Haziran tarihlerinde attığı tweet’lerde de Jeff Bezos’u eleştirmiş ve Amazon’un adını Amazon Washington Post olarak telaffuz ederek düşmanlığını açıkça belli etmişti.

Trump bu kez Amazon’un ağır vergi kaybına neden olduğunu, Amazon üzerinden satış yapan kişisel satıcıların vergi ödemediğini ve vergi ödeyen sayısız gerçek ticari kurumun Amazon yüzünden kapanmak zorunda kaldığını savunuyor. Ayrıca ABD yönetiminin Amazon’un tekel oluşturduğuna dair açtığı soruşturma da biliniyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.