12.08.2017 13:10

Arabasını park eden 1500 dolar kazanacak!

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla beraber, şehirlerin elektrik alt yapılarının bu büyük elektrik talebinden nasıl etkileneceği sorusu şehir yönetimlerini düşündürmeye devam ediyor.

Bu konuda ilginç bir çözüm olarak, elektrikli otomobillerin gece elektrik ucuzken elektriği depolayarak gündüz elektrik pahalıyken de depoladığı elektriği sisteme geri satması önerisi dikkat çekiyor.

Özellikle Avrupa bu sistemin üzerinde ciddi denemeler yapıyor ve Danimarka da testleri başlayan sisteme dahil olarak elektrikli otomobiller şimdiden yıllık 1500 dolarlık gelir elde etmeyi başardı.

Nissan’ın özel olarak geliştirdiği, iki yönlü şarj olabilen pillerle donanmış elektrikli otomobillerden 100 tanesi, Danimarka’daki testler boyunca elektrik arzının fazla olduğu gece saatlerinde depoladıkları enerjiyi, gündüz park halindeyken bağlı oldukları prizlerden elektrik şebekesine geri sattılar. Araç sahipleri, sadece ev ve iş arasında araç kullandıkları için ihtiyacı olmayan fazla elektriği araçları ofisin otoparkında beklerken şebekeye geri satarak bir yılda ortalama 1530 dolar gelir elde ettiler.

Bu yeni uygulama eğer yaygın kabul görecek olursa, özellikle filo sahibi olan kurumlar, araçları park halinde beklerden, ihtiyaç duymadıkları fazla elektriği satarak önemli bir kazanç elde etmiş olacaklar. Bu sistem aynı zamanda, şehirlerdeki elektrik arz ve talep dengesi oluşturmaya çalışan şehir yöneticileri için de alternatif bir enerji depolama seçeneği oluşturuyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.