23.06.2017 10:11

Avrupa Komisyonu drone yasası için tarih verdi: 2019

Avrupa Birliği, ticari drone operasyonları için ihtiyaç duyulan kanuni düzenlemeler hakkında tarih verdi.

Belli bir yol haritası üzerinden tüm AB ülkelerinin kendilerine adapte edeceği drone yasası 2019 yılında yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği, ticari drone’ların hizmete girmesiyle Avrupa çapında yoğun drone kullanımının devreye gireceğini, çok sayıda innovatif hizmetin ortaya çıkacağını ve ticari alanda önemli gelişmeler yaşanacağını düşünüyorlar.

Avrupa Birliği Ulaştırma Bakanı Violeta Bulc bu gelişmelerin altını çizerek,” Drone’lar Avrupa için çok önemli bir itici güç oluşturacak,” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa Birliği’nin drone teknolojisi konusunda dünya çapında liderliğe oynaması gerektiğini savunan bakan, 2019’da devreye girecek yeni yasalar sayesinde, drone hizmetlerinin Avrupa’da yasal alt yapıya kavuşacağını ve hızla gelişeceğini savunuyor.

Drone’lar için hava trafik kontrol sistemi kuracaklarını anlatan bakan, bunun hem insan hem de yapay zeka kontrolünde yeni bir sistem olacağını ve drone’ların birbirlerine veya çevreye zarar vermeden bu trafik kontrol sistemi yardımıyla sağlıklı şekilde hareket edebileceklerini vurguluyor. Yeni yasanın hangi kurallar ile şekilleneceğini ise önümüzdeki 2 yıl içinde, Avrupa Komisyonu yasa üzerinde çalışırken detaylı şekilde görebileceğiz.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.