23.03.2017 13:04

Bilgisayarlara da geliyor!

Facebook geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu canlı yayını özelliğini mobil cihazların ardından bilgisayarlara da getiriyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook Live özelliği dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için kullanıma sunuldu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde akıllı telefonlarda olduğu gibi bilgisayarlarındaki web kameraları kullanarak canlı yayınlar gerçekleştirebiliyor. Daha önceden Sayfalar sekmesi üzerinden sunulan canlı yayın özelliği bu kez “gönderi oluştur” sekmesi üzerinden kullanıcıların karşısına çıkıyor.

“Yerini bildir” tuşunun altında yer alan canlı video tuşu sayesinde kullanıcılar hızlı bir şekilde canlı video paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Kademeli olarak kullanıma sunulan bu özellik henüz Facebook hesabınızda yer almıyorsa sabırlı olmanızda yarar var. Kullanıcıların bilgisayarlarındaki kameralar haricinde ek kamera aksesuarlarını kullanarak daha kapsamlı videolar oluşturmaları da mümkün. İçerik üretenlerin içeriklerini daha süslü hale getirmek için ekran üstü grafikler, başlıklar ve yer paylaşımı da yapabileceğini belirtelim. Tüm kullanıcıların daha profesyonel ve daha kaliteli yayınlar yapmalarına izin vermeye başlayan Facebook’un bu özellik sayesinde oyuncu kitlesini de hedef aldığını söylemek mümkün. Periscope, YouTube ve Ustream gibi canlı yayınlar gerçekleştiren platformlarla büyük bir yarışın içine giren Facebook’un kullanıcı sayısına bakıldığında bu konuda başarılı olacağını söylemek mümkün.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.