18.08.2017 13:27

Box, Google yapay zeka servislerini kullanacak

Kurumsal müşterilerine bulut servisi sunan Box, hizmetlerini güçlendirmek için Google’ın yapay zeka alt yapısını kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Google Cloud Vision API sayesinde artık Box kullanıcıları ürünlerin ve cisimlerin otomatik olarak tanınıp etiketlenmesini sağlayabilecek. Böylece örneğin, e-ticaret siteleri, yüklenen fotoğraflardan ürünleri tanıyabilecek, fotoğraf paylaşım özelliği bulunan servisler, yüklenen fotoğrafların yapay zeka tarafından tanınmasını ve aramalarda daha kolay bulunmasını sağlayabilecek.

Ayrıca pek çok kurum, bulut üzerine yüklenen şirket belgeleri, fotoğraf ve videoları içinde çok daha hızlı arama yapabilecek. Böylece kurum çalışanları üzerindeki ağır yüklerden biri daha kalkmış olacak. Ya da bir şirketin güvenlik görevlileri, güvenlik kameralarının şirket çevresinde bir silahı ya da maskeli birini tespit etmesi halinde alarm uyarısı alabilecekler.

Box’ın yeni yapay zeka servisini müşterilerine ücretsiz olarak sunması planlanıyor. Ancak Google’ın Box’tan API’nın kullanılması nedeniyle bir ücret alınacağı biliniyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.