20.10.2017 13:54

Dijital ödemelerin pazar payı artıyor

Asya-Pasifik e-ticaret pazarı, yılda ortalama yüzde 12 oranında büyüyor ve tahminlere göre 2021’de 2.1 trilyon ABD dolarlık pazar payına sahip oluyor.

Bölgedeki tüketicilerin e-cüzdanlar ve banka havaleleri gibi dijital ödemelere yönelmeleri bu yükselişte oldukça önemli bir paya sahip.

Worldpay istatistiklerine göre Singapur, Çin ve Güney Kore gibi 36 küresel pazardaki e-cüzdanlar, kredi kartı ve bankamatik kartı gibi online ödeme seçenekleri pazar payının giderek artmasını sağladı. Örneğin dünyanın en büyük e-ticaret pazarı olan Çin’de, e-cüzdanlar artık genel ödemelerin yüzde 62’sini oluşturuyor ve çoğu tüketici Alipay, Tenpay ve WeChat Pay gibi dijital platformları kullanmayı tercih ediyor. En çok kullanımda ikinci sırada ise yüzde 10’luk kullanım ile kredi kartları yer aldı.

Bir başka Asya bölgesi olan Hong Kong’da ise 2021 yılına kadar online ödemelerin yüzde 28’inin dijital cüzdanlar ile yapılacağı tahmin ediliyor. Hindistan’da ise yüzde 26’lık kullanımla e-cüzdanlar en popüler ödeme yöntemi ve 2021 yılına kadar kredi kartı kullanımının yüzde 12’den yüzde 8’e düşmesi bekleniyor.

Worldpay’ın Asya-Pasifik genel müdürü Phil Pomford ödeme verileri hakkında “Farklı Asya pazarlarındaki tüketicilerin ödeme yapma tercihleri konusunda önemli farklılıklar olsa da sabit olan şey kredi ve bankamatik kartı gibi daha geleneksel seçeneklerden uzaklaşıyoruz ve bunun yerine e- cüzdanlar, banka havaleleri gibi ödemelere yöneliyoruz” dedi.

Değişen piyasa koşullarına ayak uydurabilmek ve değişen tüketici ödeme tercihlerine pazardan pazara cevap vermek için çevrimiçi iş merkezlerinin çok çeşitli ödeme seçeneklerini desteklemesi gerekiyor. Çevrimiçi alışveriş yapan kişilere ülke genelinde en yaygın kullanılan ödeme yöntemi ile alışveriş yapma şansı veren işletmeler, rakiplerinden önde olacaklardır.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.