25.09.2017 13:00

El yazısı taslakları ortaya çıktı!

Sabahattin Ali hakkında yapılan çalışmalarda temel kaynak haline gelen "A'dan Z'ye Sabahattin Ali" kitabının genişletilmiş yeni baskısı okurla yeniden buluşuyor.

 Yapı Kredi Yayınları, yayımlandığında büyük bir ilgi gören ve zamanla Sabahattin Ali hakkında yapılan çalışmalarda temel kaynak haline gelen "A'dan Z'ye Sabahattin Ali" kitabının genişletilmiş yeni baskısını okurla yeniden buluşturuyor. Bu baskıda okuyucular, Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'yı yazarken el yazısıyla aldığı notları da bulacak.

Sabahattin Ali'nin bilinmeyen özelliklerini açığa çıkarmanın yanı sıra, pek çok kaynağa ilk kez yer verilen, Sabahattin Ali'den geriye kalanların titizlikle elden geçirilmesiyle hazırlanan kitap Sabahattin Ali ve eserleri hakkında bugüne kadar yazılan en kapsamlı kitap olma özelliğini sürdürüyor.

Okumayı kolaylaştıran yeni tasarımıyla sayfa sayısı azalan kitabın bu baskısında, yeni belgelerin ve yapılan yeni çalışmaların ışığında Sabahattin Ali hakkında yapılan çalışmaların ve yabancı dillere çevrilen eserlerin, film, tiyatro ve belgesellerin listesini genişletildi.

Kürk Mantolu Madonna'nın elyazısı taslakları, Sabahattin Ali adını taşıyan cadde ve sokaklar, Sabahattin Ali büst ve heykelleri, Sabahattin Ali Edebiyat Okulu gibi yeni maddeler ve yeni fotoğraflar eklendi, kimi maddeler de gözden geçirilerek genişletildi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.