14.07.2017 10:16

En çok kullanıcıya sahip 5. şehir

Bir ülke olarak düşündüğümüzde, Facebook dünyanın en kalabalık ülkesi ünvanını çoktandır hakediyor.

Haziran ayının sonunda 2 milyar aktif kullanıcı sayısını geçen sosyal ağın popülerliği ise ülkeden ülkeye değişkenlik göstermekte. Kuzey Amerika’da ve Avrupa’da yaygın şekilde kullanılan Facebook, Güney Amerika ve Asya ülkelerinde ise biraz daha geriden geliyor. Facebook’un Çin’de engelli olması ise başlı başına ayrı bir tartışma konusu. Şimdi bilgilerimizi güncelleyelim ve Facebook’ta en fazla kullanıcı sayısına sahip şehirler ve ülkeler sıralamasına göz atalım.

Facebook’un Temmuz 2017 kullanıcı verilerinden derlenen rakamlara göre sosyal ağ devinin en çok kullanıcı sayısına sahip olduğu şehir 35 milyonla Bangkok (Tayland’ın başkenti). İkinci en kalabalık Facebook nüfusuna (26 milyon) sahip şehirse Endonezya’nın başkenti Jakarta. Listenin 5. sırasında ise 15 milyon Facebook kullanıcısıyla İstanbul geliyor ve listedeki tek Avrupa şehri olarak dikkat çekiyor. En kalabalık 10 şehrin tüm Facebook kullanıcıları içindeki toplam payı ise yüzde % 8,5.

Ülkeler sıralamasına baktığımızda ise dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan 241 milyon kullanıcı ile ilk sırada geliyor. Hindistan’ı 1 milyon farkla ABD takip ediyor ve bu iki ülke Facebook kullanıcıların yüzde 22’sini oluşturuyor. Türkiye’nin 56 milyon kullanıcı ile 9. sırada yer aldığı listeye göre bizim toplam Facebook nüfusu içindeki payımız yüzde 3. Bu rakamlara göre Türkiye nüfusunu 80 milyon olarak kabul ettiğimizde Facebook’un Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine yayıldığını söyleyebiliyoruz. Tabii bu hesapta şu anda hayatta olmayan Facebook kullanıcılarını göz ardı etmiş oluyoruz….

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.