20.03.2017 10:52

Epilepsi hastası gazeteciye mesaj gönderdi ve tutuklandı

ABD’de, Twitter üzerindeki bir mesajlaşma, bir kişinin ölüm tehlikesi geçirmesi, diğerinin ise tutuklanmasıyla sonuçlandı.

Epilepsi hastası olduğu bilinen gazeteci Kurt Eichenwald’ın Twitter’da aldığı bir mesaj, neredeyse ölümüne neden oluyordu. Epilepsi krizini tetikleyecek şekilde yanıp sönen, flaşlar çakan bir animasyon içeren mesajı gönderen John Rayne Rivello, “yazdkların nedeniyle bunu hak ettin,” ifadesini de mesaja eklemişti.

Polis soruşturması sonucunda yakalanan 29 yaşındaki John Rayne Rivello’nun özel mesajları da incelendiğinde, arkadaşları ile mesajlaşmalarında “bakalım bunu görünce ölecek mi?” ifadesini kullandığı da kayıtlara geçti. Böylece cinayete teşebbüsten hakkında dava açılan John Rayne Rivello’nun, gazeteci adına açılan Wikipedia sayfasında gazeteciye ölüm tarihi eklediği ve bu tarihi mesajı gönderdiği gün olarak değiştirdiği de anlaşıldı.

Tüm delilleri değerlendiren yargıç ise Rivello’nun tutuklu yargılanmasına karar verdi. 10 yıl hapis istemiyle yargılanan sanık, dijital saldırı ile cinayet işlemeye teşebbüs suçundan tutuklanan ilk insan oldu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.