01.08.2017 13:06

Facebook, Siri’nin rakibi Ozlo’yu satın aldı

Facebook, yapay zekalı bir dijital asistan olan Ozlo’yu satın aldı.

Bu satın almayla beraber, rakiplerinin karşısında yapay zekalı asistan eksiği bulunan Facebook’un kendi asistanını geliştireceği beklentisi de ağırlık kazandı.

Amazon’un Alexa servisi üzerinden akıllı ev asistanı Echo’yu sunması, Google’ın Home ürünü ve Microsoft’un da benzer bir hizmet için Cortana’yı hazırlıyor olması, Facebook’un geride kalmasına neden olmuştu. Ayrıca Apple’ın da Siri’yi Amazon Echo’ya rakip olacak şekilde cilaladığı biliniyor.

Ozlo ise yapay zeka yardımıyla kullanıcılara satın alma danışmanlığı yapan, sorulara cevap veren, yakındaki restoranların listesini tutan, hava durumu hakkında bilgi sunan bir asistan olarak iOS ve Android kullanıcılarının hizmetinde çalışıyordu. 10 kişilik bir şirketin ürünü olan Ozlo’nun Facebook’a geçmesiyle beraber, Zuckerberg’in Ozlo’yu gelişmiş bir yapay zeka asistanı olarak rakiplerinin önüne koyacağı düşünülüyor. Facebook’tan sızan bilgilere göre de, sosyal medya devinin ilk aşamada Ozlo’yu Messenger’a entegre etmeyi planladığı anlaşılıyor.

Öte yandan, Ozlo ekibi Facebook ekibine yabancı da değil. Ozlo’yu kuran ve şu anda şirketin CEO’su olan Charles Jolley, Facebook’un eski ürün müdürlerinden biri ve 2014’te Ozlo’yu kurmak için Facebook’tab ayrılmıştı. Şimdi ise ekibi ile birlikte Facebook’a dönecek.

Satın almanın fiyat boyutu hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.