03.10.2017 12:34

Facebook’u kurduğuna pişman mı?

Facebook’un dünyanın gidişatını değiştiren çok önemli bir mecra olduğunu kabul etmek gerek.

Öyle ki gelecek yüzyıllarda tarihi Facebook’tan Önce ve Facebook’tan Sonra diye tanımlamak bile mümkün olabilir. Sadece insanların internete ve sosyal ağlara olan ilgisini değil, dijital pazarlamayı, siyaseti, toplumsal olayları, politikacıları bile değiştiren bu sosyal medya servisinin kurucusu Zuckerberg ise şimdi günah çıkartmasıyla gündemde.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Yahudi bayramı Yom Kippur nedeniyle Facebook’ta yayınladığı paylaşımda, Facebook’un toplum üzerindeki negatif etkileri nedeniyle çok pişman olduğunu belirtti. Facebook’un toplumları birleştirmesini beklediğini belirten Zuckerberg, işlerin pek beklediği gibi gitmediğini de itiraf etti.

ABD Başkanlık seçimleri sırasında Rusya istihbaratı ile bağlantılı olduğu tespit edilen sayısı hesabın Trump’ı destekleyen reklamlar yayınladığı ve halkı Clinton aleyhine sahte haberlerle yanılttıkları anlaşıldıktan sonra Facebook’un bir toplumun ve hatta dünyanın kaderini değiştirecek şekilde, kötüye kullanabileceği tartışmaları zirveye taşınmıştı. Zuckerberg ise bu konuda Facebook’un suçunu kabul etmiş, kullanıldıklarını itiraf ederek Rusya bağlantılı hesapların bilgilerini FBI’a teslim etmişti.

Öte yandan anti-semitist bazı Neo-Nazi organizasyonların Facebook’taki reklamveren araçlarını kullanarak, Yahudi kullanıcıları tespit ettikleri ve bu kişilere Yahudi karşıtı reklamlar göstererek kullanıcıları taciz ettikleri ortaya çıkmıştı. Facebook bu gelişmenin ardından reklam verenlere sunulan hedef kitleri planlama araçlarının kullanımdan kaldırmıştı.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.