05.10.2017 17:41

Hily, yapay zeka kullanıyor

Son günlerde tanışma uygulamaları güvenlik sorunlarıyla gündeme gelmekteydi. Tanışma uygulaması Hily, güvenlik için kullandığı yapay zeka yazılımı ile kullanıcılara güvenli bir tanışma ortamı sağlıyor.

Siber güvenlik araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının bir Chrome eklentisi aracılığıyla Tinder kullanıcısının kesin konumunu bulabildiğini belirtiyor. Hily isimli yeni bir tanışma uygulaması, sahte hesapları önlemek ve kullanıcı güvenliğini sağlamak için yapay zekadan yararlanıyor.

Hily, bir kullanıcının coğrafi konumu yerine makine öğrenmeye dayalı çöpçatanlık algoritmaları kullanıyor. Tinder’da olduğu gibi kullanıcılar çekicilik puanı almıyor ancak kullanıcının profiline bağlı olarak bir “risk puanı” veriliyor.

Hily, aynı ilgi alanlarına sahip kullanıcıları belirleyerek ve eşleşme olasılığı yüksek olan kullanıcıları eşleştiriyor. Uygulama olumlu eşleşme bulabilmek için diyaloglardan, karşılıklı sevilenlerden, gönderilen fotoğraflardan veriler alıyor. Uygulamayı ne kadar çok kişi kullanırsa, ortak ilgi alanı olan kişilerin birbirini bulması daha kolay oluyor.

Bir kişinin yüksek riskli bir puanı varsa, uygulama diğer kullanıcıların kişisel bilgilerini o profile aktarmasını engelliyor. Her şeyin ücretsiz olduğu uygulamada, şimdiye kadar kapalı beta sürümünde 35.000 kullanıcı bulunuyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.