15.08.2017 11:46

Intel CEO’su, Trump’ın kurulundan istifa etti!

ABD Başkanı Donald Trump‘ın iş dünyasıyla ilgili bilgi alışverişi yapmak amacıyla oluşturduğu “üretim kurulu” bir günde üç istifa gördü.

Under Armour CEO‘su Kevin Plank ve Merck CEO’su Kenneth Frazier‘ın ardından, Intel CEO‘su Brian Krzanich de kuruldan istifa ettiğini duyurdu. Intel resmi blogunda yayınlanan açıklamada Krazinch, “Eşitlik ve ABD rekabetçiliğini geliştirmek için diğerleriyle birlikteyim. Bugünün şartlarında bu iki durumun da gelişmesi gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Charlottesville olayları sonrası üç istifa

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ABD‘nin Charlottesville kentinde aşırı milliyetçi Amerikalılar yürüyüş yapmış ve bu yürüşte bazı şiddet olayları meydana gelmişti. Ne yazık ki bazı insanların hayatını kaybettiği bu olay sonrası, Trump‘ın bazı söylemleri tepki çekti ve kuruldan istifa sesleri yükseldi.

Merck CEO’su Kenneth Frazier istifa sonrası hoşgörüsüzlüğü ve Trump’ın bazı söylemlerini hedef gösterirken, Trump’ın da yanıtı gecikmedi. Twitter üzerinden Frazier’in istifasını konu alan Trump, “Şimdi kuruldan ayrıldığında göre astronomik ilaç fiyatlarını düşürmeye vaktin olur” sözlerine yer vermişti.

Bakalım Intel CEO’sunun da istifa etmesiyle ilgili Trump cephesinden nasıl bir tepki gelecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.