20.10.2017 13:51

İnternet girişimleri kitap oluyor

Türkiye’de internet girişimciliğinin doğuşunu aydınlatmayı hedefleyen Türkiye’nin İnternet Girişimleri adlı kitap projesi kitlesel fonlama sitesi Arıkovanı‘nda destek bekliyor.

Türkiye’de internet ve teknoloji girişimleri üzerine tecrübeli yazarlardan biri olan Fırat Demirel, internet girişimciliğinin tarihine ışık tutacak bir projeya imza atıyor. Türkiye’nin ilk yerli internet girişimlerinin kuruluş ve büyüme hikayelerini ele alacak kitap projesi, Yemeksepeti, Mynet, Ebebek, Groups gibi Türkiye’nin önemli girişimlerini bir araya getirecek.

Türkiye’de ilk internet girişimlerinin çıkmaya başladığı 1996 ve sonrasındaki 10 yılı ele alacak olan proje, özellikle genç girişimcilere önemli tecrübe kazandırmayı hedefliyor. Melih Ödemiş, Emre Kurttepeli, Emre Sokullu, Halil Erdoğmuş, Çağlar Erol, Arda Kutsal, Ersan Özer, Hasan Yalçınkaya gibi Türkiye’de girişimciliğini başlatan isimler de tecrübelerini paylaşmak bu projeye destek veriyor.

Türkiye’nin en büyük girişim hikayeleri anlatılacak

Bu alanda yazılmış en kapsamlı eser olmayı hedefleyen Türkiye’nin İnternet Girişimleri adlı kitap, okuyucularına zengin görsel içerikler de sunmayı da planlıyor. Ayrıca BİP platformunda hazırlanacak sohbet botu (chatbot) ile kitap içeriklerinden bazı özel bölümlere kolayca erişebilecek.

 

Fırat Demirel ise kitapla ilgili şu yorumu paylaşıyor;

“Türkiye’de 2006 yılından önce internet girişimlerine ciddi şekilde odaklanan bir yayın organı yoktu. Bu nedenle Türkiye’nin ilk internet girişimlerinin nasıl bir kuruluş ve büyüme aşaması geçirdiklerini tam olarak bilmiyoruz. Ben de ilk kitabımla az bilgiye sahip olduğumuz bu 10 yıllık dönemi aydınlatmak, internet sektörüne ve girişimcilere faydalı bir eser sunmak istiyorum.”

40 bin TL fon toplamayı hedefleyen kitap projesi, şu anda hedefinin yüzde 20’sine ulaşmış durumda. Bireysel veya kurumsal destekçileri bekleyen projeye Arıkovanı’ndan destek olunabiliyor. Türkiye’de internet girişimciliğinin başlangıcına ışık tutacak bu önemli kitaba sahip olmak için 20 liradan başlayan tutarlarla destekçi olmanız yeterli.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.