06.10.2017 16:59

İnternet güvenliği görüşmesi başladı

Dünyanın en büyük güçleri arasında yer alan Çin ve ABD, internet güvenliği konusunda karşılıklı görüşmelere başladı.

Yasa Uygulama ve İnternet Güvenliği Diyalogu’nun ilk turu Washington’da düzenlendi.

Çin ve ABD internet güvenliği için buluştu!

ABD ve Çin arasında ilk turu gerçekleşen Yasa Uygulama ve İnternet Güvenliği görüşmelerinde, terör, uyuşturucuyla mücadele, siber suçlar ve hırsızlık gibi konular hakkında karşılıklı fikirler masaya yatırıldı. Gasp edilen parçaların geri alınması, yasadışı göçmenlerin iadesi gibi konular da ana gündem maddelerinden biri oldu.

Fenomen olmak çok zor mu?

İki ülke arasındaki dört üst seviye görüşme mekanizmasından biri olan İnternet Güvenliği Diyalogundan biri olduğunu belirten Guo Shengkun, iki ülkenin bu görüşmelerden en yüksek verimle faydalanabileceği ve fikir ayrılıklarının kontrol altında olacak bir ortam oluşturmak konusunda önemli olduğunu ifade etti.

Ön yargılar, katil robotlardan daha tehlikeli Ön yargılar, katil robotlardan daha tehlikeli
Google'ın yapay zeka şefi John Giannandrea, süper akıllı katil robotlardan endişe duymadığını belirtti. Giannandrea, her dakika milyonlarca karar vermek için kullanılan makine öğrenme algoritmalarının içerisinde bulunan ön yargılardan endişe duyduğunu açıkladı. Makine ...

Guo, yeni dönemde Çin-ABD ilişkilerinin parlak noktası haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Guo, küresel güvenlik yönetişimini hızlandırmak ve güvenli şekilde insanlığın ortak kader birliğini oluşturmak için çaba gösterileceğini dile getirdi.

Diyaloga katılan ABD tarafıysa yasa uygulama ve internet güvenliği alanında iki ülkenin yürüttüğü işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, Çin ve ABD’nin bu alanlarda benzer tehditlerle karşı karşıya bulunduklarına dikkat çekti.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.