03.07.2017 16:38

NATO, Petya saldırısına cevap verecek!

Üçüncü Dünya Savaşı WannaCry veya Petya gibi fidye virüsleri nedeniyle patlayabilir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in geçtiğimiz hafta NATO’nun siber saldırıları savaş nedeni sayma hakkı bulunduğuna dair açıklamasını haber yapmıştık.

NATO şimdi bu kararının arkasında duracak gibi görünüyor. Batı dünyasının askeri ittifağı, Petya virüsünün basit bir hacker saldırısı olmadığını ve bu virüsün tamamen politik/siyasi amaçlarla hazırlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyor.

Ukrayna’yı tamamen felç eden, günlük yaşamı durduran, ekonomiyi tam anlamıyla çökerten Petya virüsünün, Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya tarafından geliştirilip kontrol edildiğini düşünen NATO, Rusya’nın adını doğrudan dile getirmese bile bu saldırının bir ülke yönetimi tarafından yönetildiğinin altını çiziyor. Buna karşılık Ukrayna gizli servisi, saldırının arkasında Rusya’nın bulunduğunu da resmen dile getirmiş durumda.

NATO’nun siber güvenlik ordusu saldırı yapacak

Saldırıya karşılık verme kararı alan NATO şimdi siber güvenlik departmanı NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCD COE) ile sorumlu olduğunu düşündüğü ülkeye karşı siber saldırı planlıyor. Estonya’da bulunan ve NATO tarafından sponse edilen ve işlevi siber güvenlik araştırmaları merkezi olarak geçen CCD COE’nin yöneticileri, Petya’ya karşılık vermek için hazırlık yaptıklarını da doğruladı. Böylece NATO ilk kez, bir başka ülkeye siber saldırı düzenleyeceğini de duyurmuş oldu. Ancak saldırının hangi ülkeye yapılacağı açıklanmadı. Rusya’nın bu saldırıdan ağır yara alması halinde, Putin’in çok daha agresif bir yanıt verip vermeyeceği ise şimdiden kestirilemiyor ancak pasif bir görüntü sergileyerek Rus kamuoyunda oy kaybetmek istemeyecek Putin’in ağır bir cevap verme ihtimali çok yüksek olarak görülüyor. Dolayısıyla, Üçüncü Dünya Savaşı’na giden yol Petya virüsünden geçiyor olabilir.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.