21.10.2017 10:19

Nokia, 5G ve IoT için ortaklık kurdu

Nokia ve AWS (Amazon Web Services), 5G ve IoT stratejilerinin geliştirilmesi için ortaklık kurdu.

İki şirket ayrıca buluta geçiş ve SD-WAN hizmetlerinin kullanımı konularında da yeni işbirliği ile hızlanmaya çalışacak.

5G ve IoT stratejisi hazırlanacak

Yeni işbirliği dört alanda ortak çalışmayı içeriyor. Nokia ve AWS, referans mimarileri içeren rehberlik de dahil olmak üzere yeni 5G ve üstün bulut stratejileri geliştirecek. Nokia, servis sağlayıcıların AWS uygulamaları için danışmanlık, tasarım, entegrasyon, taşıma ve işlem sağlayacak.

Nokia stratejisi sorumlusu Kathrin Buvac işbirliğinin ağ ve BT altyapısı arasında “daha sıkı entegrasyon” ihtiyacı nedeniyle kurulduğunu söyledi. Buvac, “AWS ile yaptığımız işbirliği, servis sağlayıcı uygulamalarının buluta geçiş sürecini hızlandıracak. Gelecek nesil bağlantı ve bulut hizmetlerini sunarak yeni fırsatları bir araya getirmemizi sağlayacak” dedi.

Nokia’ya göre, iletişim servis sağlayıcıları ve işletmeler “gecikmeyi optimize etme, sanallaştırılmış ağ ve yönlendirme hizmetleri, IoT için çözümler” gibi bulut tabanlı uygulamaların bağlantı ihtiyaçlarını karşılamak için çözümlere ihtiyaç duyuyor. AWS ile yapılan 5G ve IoT işbirliğinin bu alanda önemli bir eksikliği gidereceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.