16.10.2017 08:45

Nurgül Yeşilçay, İran sinemasında

Nurgül Yeşilçay, ‘Yedullah’ın Güzel Cini’ sinema filminde geçirdiği travmadan dolayı konuşamayan Dilaram karakterine hayat verecek

Nurgül Yeşilçay, İranlı yönetmen Bayram Fazlı’nın çekeceği, ‘Yedullah’ın Güzel Cini’ sinema filminin çekimleri için bu hafta İran’a gidiyor. Beş hafta İran’da kalacak oyuncu, geçirdiği travmadan dolayı konuşamayan Dilaram karakterine hayat verecek. Yeşilçay, “Karakterimin konuşamaması benim ilk defa deneyimleyeceğim bir şey olacak. Hiç konuşmuyor, bu yüzden daha çok jest ve mimiklerini kullanacak. Role hazırlanırken, enteresan sesler çıkarmaya çalıştım. Çünkü sağır ve dilsiz olmadığı için onların çıkardığı sesleri çıkarmıyor. Bu da bizim bildiğimiz sesler olmamalı. Konuşmadan nasıl davranılır bunu tespit etmeye çalıştım” dedi.

İran sinemasına gireceği için mutlu olduğunu söyleyen oyuncu, “Şimdiye kadar mesleğimden dolayı çok gezdim. Bu filmle, İran sinemasına ucundan kıyısından dahi de olsa gireceğim için çok mutluyum. Orada sinema sektörü ne durumda ve çekimleri nasıl yapıyorlar bunu çok merak ediyorum. Kabul etmemdeki neden ilk olarak içimdeki merak... Bunun dışında senaryo oyunculuğa çok elverişli. Çok enteresan bir yer. Bir varmış bir yokmuş masal diyarı gibi” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.