31.05.2017 10:39

Ordu'nun tanıtımına sosyal medyalı destek!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımına katkı sağlamak ve hedeflerindeki 1 milyon turist sayısına ulaşmak için bugün sosyal medya hesaplarında sadece Ordu fotoğrafları paylaşacak.

 Ordu, sosyal medyanın daha büyük kitlelere ulaşabilme kapasitesini turizmine katkı sağlamak amacıyla kullanmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehrin tanıtımına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak için sosyal medya hesabında sadece Ordu resimlerine yer vereceğini açıkladı.

Vali Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun tanıtımına katkı sunmak ve hedefledikleri 1 milyon turiste ulaşabilmek için farklı yöntemleri denemeye devam ettiklerini söyledi.

Daha önce yürüttükleri birçok projenin başarıya ulaşarak Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artışın olduğunu dile getire Vali Balkanlıoğlu, kentin tanıtımının daha fazla olması amacıyla yeni adımlar atacaklarını kaydetti.

Bunlardan ilkinin sosyal medya hesaplarında Ordu fotoğraflarına yer vereceklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Ordu fotoğrafı ile ilgili paylaşımlara yarından itibaren başlayacaklarını dile getirdi.

31 Mayıs Çarşamba günü farkındalık yaratmak amacıyla facebook, twitter, Instgram gibi sosyal medya hesaplarında bir günlüğüne Ordu fotoğraflarının yer alacağını duyuran Vali Balkanlıoğlu, "Sosyal medya, basında yeni bir perspektif açtı. Yazılı basın, hatta görsel basının bile önüne geçtiği durumlar oluyor. Bazen sosyal medyada bir olay paylaşılıyor ve kitleler harekete geçiyor. Bizler de Ordu'yu tanıtma noktasında sosyal medyadan yararlanıyoruz." dedi.

"Ordu’nun güzelliklerinin sosyal medyada paylaşılması, Ordu’ya olan ilgiyi daha da arttırıyor" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Turizmde beklenilen hedefin üzerinde bir performans sergilenmesinin yegane nedeni olmasa bile, en önemli nedenlerinden birisi de sosyal medyada daha fazla Ordu fotoğraflarının görünüyor olmasıdır. Ordu'yu gezen ve gören insanlar kendi facebook, twitter, instagram gibi hesaplarında paylaştıkça bunları seyreden insanlar da bu güzellikleri biz de görelim diye geliyorlar. Buda tanıtımda önemli bir etken." diye konuştu.

ORDU'NUN GELECEĞİ TURİZM

Vali Balkanlıoğlu, başlattıkları yeni kampanyaya herkesin destek olmasını da isteyerek, şöyle konuştu:

"Tanıtım faaliyetlerimiz kapsamında sosyal medya fenomenlerini, takipçisi fazla olan insanları da Ordu’ya çağırdık, Bunlara da Ordu’yu ve güzelliklerini gezdirerek paylaşmalarını sağladık. Bu da büyük bir katkı ve katılım sağladı" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Ordu’nun geleceği turizmde derken bu sözü yabana atmamak lazım. Biz birazcık tanıttık, turizm iki kat arttı. Bu paylaşımlar arttıkça bu rakam daha da artacaktır. Ordulu kardeşlerimden benim isteğim, bu tür sosyal medya hesaplarında kendi kişisel sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşırken, Ordu’nun güzelliklerini de paylaşırlarsa, Ordu’ya daha fazla rağbet olacağı ve turizm pastasından daha fazla pay alacağımız anlamına gelir. Biz buna katkıda bulunmak için sosyal medya hesaplarımızdan kendi fotoğraflarımızı kaldırıp, Ordu’nun güzel bir manzarasını koymayı tercih ettik. Ordulu kardeşlerimizin de sosyal medyaya meraklı olduklarını biliyorum. Güzel bir Ordu fotoğrafı paylaşırlarsa bir günlüğüne de olsa Ordu’ya büyük katkı ve katılım sağlayacaklardır."

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.