19.06.2017 10:03

Saatte 400 hamburger yapan robot

Fastfood restoranlarında hamburger yapan gençlerin paniğe kapılması için artık önemli bir neden var.

ABD’de San Francisco bölgesinde bir süredir hamburger robotu geliştirmeye çalışan ve bu iş için 18 milyon dolarlık fon alan Momentum Machines, kısa süre önce tanıttığı hamburger robotunu geliştirerek saatte 400 hamburgeri tek başına yapabilecek duruma getirdiklerini açıkladı.

Önümüzdeki aylarda ABD’de ilk robot hamburger restoranını açacak olan firma böylece tanesi 30 bin dolara satılacak hamburger robotlarını satın almak isteyecek restoran zincirlerinin akınına uğramayı bekliyor.

Momentum Machines, robotun tüm hamburger malzemelerini kendi başına organize edebildiğini ve birkaç dakika içinde pişmiş hamburgeri müşteriye teslim edebildiğini de açıkladı.

Fast food restroanları ise robotun 30 bin dolarlık makul bir fiyat olduğunu vurguluyorlar. Ortalama bir fast food restoranında hamburger yapmak için çalışan 2-3 çalışanın maaşları, sigorta maliyetleri, tatil ve dinlenme ihtiyaçları göz önüne alınınca, robotun maliyetini bir senede çıkarmış olması bekleniyor. Hamburger robotlarının yaygınlaşmasıyla beraber, 24 saat boyunca servis yapabilen burger restoranlarının da yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.