24.06.2017 10:32

Tesla Çin’de otomobil fabrikası mı kuruyor?

Buna göre, Tesla Çin’de otomobil fabrikası kurmasıyla beraber Çin’deki otomobil satışlarında ödediği vergide %25 indirim alacak.

Çin’deki ucuz iş gücü ve dev pazar, Tesla’yı da Çin’de fabrika kurmaya ikna etmiş olabilir. Bir süredir Çin’e daha fazla otomobil satmak için Çin hükumeti ile pazarlık yapan Tesla, Çin’de otomobil fabrikası kurmak üzerine hükumetle anlaştığını açıkladı.

Buna göre, Tesla Çin’de otomobil fabrikası kurmasıyla beraber Çin’deki otomobil satışlarında ödediği vergide %25 indirim alacak. Bu da otomobil fiyatlarında önemli bir indirim yaparak Çin’de rakiplerine oranla daha uygun fiyatlı otomobiller satabilmesi anlamına geliyor.

“Made in China” Tesla otomobil

Öte yandan Çin’deki fabrikayla, Tesla ucuz Çin işgücü ile tanışacak . Bu da otomobillerin maliyetlerinde ayrıca bir kesinti anlamına geliyor. Tesla’nın burada ürettiği düşük maliyetleri otomobilleri yurt dışına pazarlayarak daha fazla kazanç sağlaması, Apple gibi, kısa süre sonra tüm üretimini Çin’e kaydırmak istemesine neden olabilir.

Yılda toplam 80-90 bin otomobil üreten Tesla, üretim kapasitesi bakımından rakiplerinin son derece gerisinde bulunuyor. Ancak toplam şirket değeri açısından Ford’dan daha değerli olan Tesla’nın üretim kapasitesi handikabını Çin’de fabrikayla yenmesi bekleniyor. Şirketin ABD’de kurduğu dev Gigafactory’de üretilecek piller de, Çin’deki yüksek üretim kapasitesini mümkün kılmak için kilit rol oynayacak zira şu anda dünyadaki düşük pil üretim kapasitesi daha fazla elektrikli otomobil üretilmesinin önündeki en büyük engel. Tesla, ABD’deki ilk Gigafactory’nin ardından pil üretmek için Avrupa ve Asya’da da 5 yeni Gigafactory daha kuracak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.