08.11.2016 10:24

Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali

Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali ödülleri düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.

 Festivalde, Turhan Selçuk Sanat Okulu kursiyerlerinin ortak sergisi ile Arap Kadri, Avanak Avni, Deve Dilaver, Utanmaz Adam, Muhlis Bey, En Kahraman Rıdvan, Fırat, Baho ve Abdulcanbaz karikatür kahramanlarının sergisi öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 'Adanalı Çizerler Bir Arada' sergisi de festival boyunca Çukurova Belediyesi'nde sergilendi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in de katıldığı Çocuklara Duvarda Çizim çalışması da yoğun ilgi gördü.

Usta karikatürist Gürcan Özkan'ın Orhan Kemal Kültür Merkezi'ndeki 'Digital Çizim Atölyesi' adlı sunumu izleyicilerden beğeni topladı.

Çukurova'yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapma sözünü çok kısa zaman içerisinde yerine getirdiğini belirten Başkan Çetin, Çukurova Belediyesi dendiğinde akla hemen kültür ve sanatın geldiğini söyledi. Yapılan kültür sanat hizmetlerinin bir kısmını izleyicilerle paylaşan Başkan Çetin, şunları kaydetti:

"Göreve geldikten kısa bir süre sonra dört sergi salonunu hizmete açtık. Orhan Kemal Kültür Merkezini hizmete soktuk. Orhan Kemal Edebiyat Festivalini edebiyatımızın ustalarıyla birlikte gerçekleştirdik. Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış ilk ve tek Türk olan usta yazar Orhan Pamuk'u Adana'ya getirdik. Bir ayda kurmaca ve belgesel filmler hazırlayarak Çukurova Sinema Atölyesi'ni kurduk. Sinemamızın büyük ustası Yılmaz Güney'i; Melike Demirağ, Menderes Samancılar ve Tarık Akan gibi usta isimlerle andık. ve bugün de Uluslararası Çukurova Karikatür Festivalini düzenlemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz."

"Kültür ve sanat hayat damarımızdır bizim" diyen Başkan Çetin, "Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda karikatür yarışmasında derece alanlar, ödüllerine kavuştu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, festivale katılan karikatüristlere ve konuklara plaketlerini vererek teşekkür etti. Festivalin üçüncü ve son günü, karikatürcülerle Adana'da yapılacak tarihi ve turistik gezi ile devam edecek.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.