18.08.2017 09:20

WhatsApp Web’de durumlar değişti

Facebook, sadece mobilde etkin olan Hikayeler’i, yeni yayımladığı güncellemeyle WhatsApp Web’e de getirdi.

 Kişi listemizde bulunan kişilerin durum güncellemelerini artık WhatsApp Web’de de görebileceğiz.

WhatsApp Web’de sağ bölümde yer alan butonlara eklenen durum güncellemesi butonuna basarak, kendi durum güncellemenizin yanında arkadaşlarınızın da durum güncellemesini görebiliyorsunuz. Şu an için sadece mobil platformdan paylaşım yapılabildiğini de belirtelim.

WhatsApp Status, uygulamanın birincil özelliği olmamasına rağmen, günde yaklaşık 250 milyon kişi tarafından kullanılıyor. WhatsApp bu rakamla, “Status” seçeneğini daha görünür ve ulaşımı kolay bir şekilde ana ekranında bulunduran Instagram’ı yakından takip ediyor. Instagram Hikayeler kullanımı da bugün 250 milyonu aşmış durumda.

Geniş resme baktığımızda ise WhatsApp’ın Status özelliği, sesli ve görüntülü arama ve ana özelliği anında mesajlaşmayı kullanan toplam kişi sayısı günde 1 milyar, ayda ise 1.3 milyar.

Daha da detaylı rakamlara bakarsak, örneğin geçtiğimiz Şubat ayında WhatsApp ayda toplam 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Bu rakam Şubat 2014‘te, uygulamanın Facebook tarafından satın alındığı zaman ayda 450 milyon, günde ise 350 milyon kullanıcıya sahipti.

Siz en çok hangi uygulamanın 'Hikayeler' özelliğini kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp'ın masaüstü ve mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz:

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.