07.04.2017 09:34

Youtube reklamlara sınır getirdi

En popüler video paylaşım platformu YouTube, yeni aldığı radikal bir kararla bünyesindeki birçok kanalı zor durumda bırakacak.

Birçok kişi için artık başlı başına bir kazanç kapısı haline gelen YouTube'un, yeni aldığı radikal bir karar bünyesindeki birçok kanalı zor durumda bırakacak cinsten. Zira şu sıralar reklam çeken şirketler yüzünden sıkıntılı günler geçiren YouTube, çözümü böyle bir karar almakta bulmuş.

Bugün YouTube yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bundan sonra tüm videolarda toplam görüntüleme sayısı 10.000'den az olan kanallarda reklam gösterilmesine izin verilmeyecek.

Yeni açılan kanalların çeşitli hilelerle popülaritesinin arttırılması sonucu ortaya çıkan haksız rekabet ortamını ortadan kaldırmak isteyen YouTube, bu sayede özgün içerik üreten kanalların da önünü açmış oldu. Ayrıca engellenemeyen şiddet ve terörizm içerikli videolarda da reklam gösterilmesinin önüne geçilerek, marka değeri korunmuş oldu.

shiftdelete.net'in haberine göre son olarak, özgün içeriklerin yolunu açan ve çekilen markları geri dönmeye teşvik etmesi beklenen bu yeni kararın, hemen uygulanmaya başlayacağını da belirtmeden geçmeyelim. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.