25.09.2017 13:04

YouTube reklamverenler için Director Mix’i duyurdu

YouTube, markaların videolar arasına yerleştirdiği reklamları TV’lerde yayınlanan standart reklamlarından farklılaştırmasını istiyor.

Böylece hem seyircilerin sıkılmasını engellerken hem de markaların daha fazla kullanıcıyı çekerek kazanç sağlamasına destek olmayı amaçlıyor.

Ancak çoğu markanın YouTube için farklı reklamlar yaratmak için yeterince kaynağı bulunmuyor. YouTube bu noktada reklam ajansalarının ve reklamverenlerin işini kolaylaştıracak yeni bir çözümü duyurdu.

Director Mix isimli uygulama ile reklamverenler bir reklamın farklı anlamlı çekilmiş farklı segmentlerini ayrı ayrı yüklediklerinde, YouTube bu segmentleri değişik sıralarda birleştirerek, aynı ürün için binlerce farklı reklam varyasyonu oluşturabiliyor. Böylece ajanslar veya reklamverenler binlerce farklı reklam kurgusunu işlemek ve binlerce farklı video yaratmak gibi imkansız bir uğraşın içine girmeden, YouTube’da vide seyreden kullanıcıların karşısına her seferinde farklı bir reklam videosu ile çıkma imkanı buluyorlar.

Bu yeni uygulama ayrıca reklamverenlerin, farklı hedef kitlelere uygun reklam kurgularıyla ulaşmasına da izin veriyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.