Neslihan KABAOĞLU

19.10.2017 12:48

Kadir İnanır yine sahnede…

Türk sinemasının önemli aktörlerinden biri olan Kadir İnanır’ın reklam hikayesi devam ediyor.

Uzun bir süre önce, 2014’te Sigortam.net reklamlarında rol alan Kadir İnanır, markanın yeni reklamlarında da var.
Sigortam.net yetkilileri, Kadir İnanır ile birlikte çalışmalarının, satışlarını olumlu olarak etkilediğini açıklamıştı. Demek ki bu durum, her iki tarafı memnun etmeye devam ediyor ki aradan geçen zamana rağmen, hala aynı yöntem kullanılıyor.

Efsane sahneyi hatırlatıyor…

Sigortam.net’in bu ay yayına giren yeni reklamında, Kadir İnanır’ı piyano çalarken izliyoruz. Piyanonun arabanın kaputunda bulunmasına pek anlam veremesem de bu sahne bana, en önemli/en beğendiğim Türk filmlerinden birini hatırlattı.

Kadir İnanır’ın, Türkan Şoray ile başrolü paylaştığı, Kara Gözlüm filminde de Kadir İnanır, bir müzisyeni canlandırıyordu.

Sanatçıyı, “Meçhul Şarkıcı” karakteriyle izlediğimiz, duygu yüklü bir filmdi. Bugün, ünlü sanatçının yeni piyano başına oturtulması, manidar. Oradan mı esinlenilmiş, yoksa yeni mi kurgulanmış bilmek isterdim.

Keçi de istikrarlı…

İlk reklamlarından bu yana, ünlü sanatçıya eşlik eden keçi de yeni reklamda ekranda. Hatta aynı keçi, birkaç ay, markanın kampanyalarını tek başına anlatmıştı (!). Yani marka keçiden de vazgeçemiyor.

Sonuca bakarsak…

Kadir İnanır’ın sert bakışları ve ağır tavırlarını düşündüğümde, reklamla pek örtüştürdüğünü söyleyemem. Böyle bir kampanyayı, şarkılarla söylemesi falan, yan yana düşünmek zor. Ama akılda kalabildiği kesin. Herhangi bir sigorta reklamı olsaydı, bu kadar dikkat çekmeyecekti. Sanırım marka ve Kadir İnanır’ı –hatta keçiyi- uzun süre, yan yana ekranda göreceğiz.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.