30.05.2018 13:47

100 binlerce liralık reklam!

Gösterime girdiği hafta sadece 1 kişi tarafından izlendiği açıklanan komedi filmi '3 Vakte Kadar' bugüne kadar Türkiye’nin gördüğü en etkili reklam çalışmalarından birine imza attı.

 Selami Şahin'in kızı Merve İrem Şahin'in yanı sıra sosyal medya fenomenleri Köksal Baba ve Doğa Konakoğlu'nun da oynadığı komedi filmi '3 Vakte Kadar’ hala gündemdeki yerini koruyor.

SİTELERE MANŞET OLDU

Box Office, 18 Mayıs’ta 41 salonda gösterime giren filmi 3 günde 1 kişinin izlediğini açıklayınca ortalık birden karıştı. Olay önce sosyal medyada patladı ve "Filme oyuncuların eşi dostu bile gitse olurdu. Hiç mi seveniniz yok?" diye esprili yorumlar yapıldı. Ardından Türkiye’nin en önemli haber siteleri konuyu manşetlerine taşıdı. Hatta iş öyle büyüdü ki gazeteler bile sayfalarında bu durumu haberleştirerek okuyucusuna sundu.

‘SEMBOLİK RAKAM’

Ancak devam eden süreçte garip hadiseler birbirini izlemeye devam etti. Önce Box Office'in Twitter hesabından bir açıklama yapıldı ve ‘1’ kişilik izlenme sayısının sembolik olduğu ve yapımcısının gişe sayısını açıklamak istememesinden dolayı bu durumun ortaya çıktığı duyuruldu. Box Office hemen ardından rakamı güncelleyerek, ‘477’ olarak düzeltme geçti.

SİNİRLENİP ‘1’ DEDİM

İlginç olaylar silsilesi sürerken bu kez filmin yapımcısı Hasan Gümet, Türkiye’nin en çok tıklanan haber sitelerinden birine açıklama yaparak, “Sinirlenip 1 dedim. Olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedim. İstemeden filmin reklamını yapmış oldu. Filmimiz tekrar vizyona girecek” ifadelerini kullandı.

EN UCUZ REKLAM KAMPANYASI

İnternet siteleri, gazete haberleri ve sosyal medyada yüzbinlerce liraya denk gelen bir reklamı tek kuruş ödemeden yapmayı başaran ‘3 Vakte Kadar’ bundan sonraki aşamada nasıl bir gişe elde eder bilinmez. Ancak bu olay Türkiye’de bir sinema filmi için bugüne kadar isteyerek ya da istemeyerek yapılmış en ucuz reklam kampanyası olarak tarihe geçti bile.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.