24.02.2018 16:25

30 dilde hizmet vermeye hazırlanıyor

Google’ın, Amazon Alexa servisine cevabı olan akıllı ev asistanı Assistant, 2019’a girmeden 30 farklı dilde hizmet vermek üzere hazırlanıyor.

Google’a dünya çapında büyük bir avantaj kazandıracak olan yapay zekalı asistan servisi Assistant, kullanıcılarının sözlü olarak sorduğu sorulara cevap veriyor, trafik, hava durumu, navigasyon bilgilerini iletiyor, finansal veriler hakkında cevaplar veriyor, kullanıcının istediği şarkıyı çalıyor ya da verilen siparişi ilgili restorana/markete iletebiliyor.

Amazon, Alexa servisi ile ABD’de büyük yol kat etmişken, Google’ın rakip servisini dünya çapında yaygınlaştıracak olması önemli bir hamle zira ABD dışına açılma konusunda fazla yavaş kalan Amazon’un bu hatasını affetmeyen Google akıllı ev asistanı alanında dünyada bir numara olmak için şimdi çok önemli bir avantaj yakalamış durumda.

Yapay zeka sayesinde son bir senede kendini çok geliştiren tercüme servisinin de yardımıyla, çok farklı dilleri birbirine sağlıklı şekilde çevirebilmeyi başaran Google’ın şimdi bu yeteneğini Assitant servisine aktardığı anlaşılıyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.