21.09.2020 11:43

Atasun Optik, yıl sonuna kadar büyümeye devam edecek...

Atasun Optik, 11.5 milyon TL yatırım ve 30 yeni mağazayla büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin öncü optik perakende markaları arasında yer alan Atasun Optik, Kovid-19 döneminde yatırımlarına devam ediyor. 54 ilde 268 mağazasıyla hizmet veren Atasun Optik, yıl sonuna kadar 30 yeni mağazasını hizmete açmış olacak. Pandemi sürecinin tüm dünyada güçlü bir etki yarattığını söyleyen Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, “Yıl sonuna kadar 11.5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceğiz. 2018 yılından bu yana bağlı olduğumuz Grand Vision’ın faaliyet gösterdiği 44 ülke arasında en hızlı büyüyen ülke konumundayız, hedefimiz bu gücümüzü korumak” dedi.

Pandemi sürecinde online satışlara ağırlık verdiklerini de belirten Nihat Aydın, “Dijital kanallara yatırımımızı yüzde 45 artırdık. Her zaman iyiyi sunmaya çalıştık ve bu alanda koronavirüs öncesi dönemle karşılaştırıldığında yüzde 259 gibi bir büyüme oranı yakaladık” dedi.

Atasun Optik olarak yerli üretim ve tedarikçilere de önem verdiklerini belirten Aydın, “Pandemi sürecinde yerli üreticilerimiz ile başarılı bir tedarik yönetimi süreci yürüttük. Bu dönemde yerli üreticiye yaptığımız yatırımlar ürün tedariki konusunda bize avantaj sağladı. 10 marka ve 450 ürün çeşidiyle yerli ürün oranımız yüzde 51’e ulaştı. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinin istihdam büyümesini etkilemediğini dile getiren Nihat Aydın, “2020 yılı için büyüme planlarımıza paralel yüzde 15’lik bir artış hedeflemiştik. Yıl sonuna kadar destek ofisimiz ve açılacak yeni mağazalarımız ile hedeflediğimiz oranda yeni ekip arkadaşlarımızı Atasun Optik ailesine katacağız” dedi.

2020’de halk sağlığını her şeyin önünde tutuklarını dile getiren Nihat Aydın, şunları söyledi: “Pandeminin ilk gününden bu yana önceliğimiz ekibimizin, müşterilerimizin ve halkın sağlığı oldu. Bu süreçte özellikle optik gözlük ve lens gibi online kanallar aracılığıyla satışı gerçekleşemeyen sağlık ürünlerinin müşterilere ulaştırılması konusunda Atasun Optik ekibi büyük bir özveriyle çalıştı. Ülke geneline yayılmış geniş ekip yapımızla bu süreci, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap verecek şekilde yürütmeye devam ediyoruz.”

Atasun Optik’in 2023 hedefi, bünyesinde franchise’ı da barındıran 500 mağazalık bir yapıyla Türkiye’nin en büyük perakendecilerinden biri olmak diyen Nihat Aydın, “Diğer taraftan Grand Vision çatısı altında ciro büyüklüğü açısından ilk 10 ülke arasında yer alıyoruz. Hedefimiz bu sıralamada ilk 5 ülke arasına girmek. Grup içerisinde İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa’dan oluşan G4 gücünü Türkiye’yi de ekleyerek G5’e dönüştürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.