30.11.2017 12:49

Autodesk büyük çaplı işten çıkarma yapacak!

Autodesk, üçüncü çeyrek mali durumlarını açıkladıktan sonra çok hızlı bir karar ile işten çıkarmalara başlayacağı belirtildi. Şirket, çalışan sayısında yüzde 13 oranında azaltmaya gidecek.

Autodesk çalışanlarını yüzde 13 azaltacak

Şirket üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını yayınladı ve piyasa tahminlerinin biraz üzerine çıkmayı başardı. Şirket yaklaşık 1150 çalışanını işten çıkarmayı ve çalışanlarını yaklaşık yüzde 13 oranında azaltmayı planlıyor. Autodesk’in işten çıkarmalarının mali yönden tatmin olmamasından mı yoksa kadroda yenilemeye gitmek için mi yaptığı hakkında bilgi verilmedi.

CEO Andrew Anagnost, yaptığı açıklamada şirketin iş gücünü “güçlü bir konumdan” yeniden yapılandırdığını söyledi. Ayrıca müşterilerin yeni abonelik tekliflerini benimsediğini söyledi. Anagnost, “Model geçiş sürecinin büyüme evresine girerken, yatırımları stratejik önceliklerimize odaklanmak için yeniden dengelemeliyiz” dedi.

Autodesk geçtiğimiz günlerde İngiletere’deki Alan Turing Enstitüsü yeni bir konsorsiyum kurdu. Konsorsiyum ile yenilikçi bir yaklaşımla dijital akıllı köprü inşat etme planlarını açıkladı. Şirket, işten çıkarmalara devam ederken bir yandan da dijital çağa ayak uyduruyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.