08.03.2018 17:13

Avustralya’da gazete bayilerinde Bitcoin satılacak

Avustralya’daki gazete bayilerinde, dijital para birimleri Bitcoin ve Ethereum'un satışı yapılacak.

Avustralya’da yerli bir dijital para birimi olan Bitcoin Australia ve ödeme sağlayıcı şirketi Blueshyft’nin işbirliği ile, Avustralya’daki bin 200 gazete bayisinde, dijital para birimleri piyasasının en yüksek hacimli iki para birimi Bitcoin ve Ethereum satılmaya başlanacak.

Bitcoin ve Ethereum satın almak isteyenlerin önce cep telefonlarına dijital bir cüzdan indirmeleri ve bu cüzdana e-posta ve cep telefonu numaralarıyla kaydolmaları gerekecek. Dijital cüzdana sahip olan yatırımcıların, gazete bayisinde bulunan QR kodunu tablet veya telefonuna okutarak işlemi gerçekleştirebileceği belirtildi. İşlem başına ise yüzde 5.0 ücret ödenecek.

9Finance’de yer alan haberde, dijital para birimi satın alanların, yaklaşık 20 dakika içinde yatırımlarını dijital cüzdanlarında görebileceği aktarıldı.

Bitcoin Australia Başkanı Rupert Hacett, Australian Finance Review’a verdiği röportajda, gazete bayisinde dijital para birimi satma uygulamasının, dijital ürünün fiziksel gazete bayilerinde “demokratikleşmesi” olarak tanımladı.

Hackett ayrıca, gazete bayilerinde dijital para birimi satılmasının, internet üzerinden sanal para birimlerine yatırım yapma endişesi olan yatırımcılara da yardımcı olacağının dile getirdi. Hackett, “Gazete bayilerinin kullanımı, yatırımcılar kripto para birimleri satın alabilmeleri için uygun ve güvenilir bir yol sunuyor” dedi. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.