06.12.2017 08:19

Başbakan istifasını geri çekti

Suudi Arabistan'da istifasını açıkladıktan sonra haftalarca ülkesine dönmeyen Lübnan Başbakanı Hariri, kararından döndüğünü açıkladı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, hükümetin bütün üyelerinin Arap ülkelerindeki çatışmalardan uzak kalma sözü vermesinin ardından, istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Hükümet adına yapılan açıklamayı okuyan Hariri, “Hükümet, liderine pozisyonu ve istifasını geri alması nedeniyle teşekkür ediyor. Bütün siyasi bileşenler, kendilerini kardeş Arap ülkelerindeki çatışma, anlaşmazlık ve savaşlardan ayırmaya ve onların içişlerine karışmamaya karar verdi. Bunu Lübnan’ın ekonomik ve siyasi ilişkilerini için yapacaklar” dedi.

Suudi Arabistan'da alıkonulduğu iddia edilmişti

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn da Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklamasında, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir" demişti.

Suudi Arabistan'da alıkonulduğu iddialarının yoğunlaşması üzerine; Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifası ile ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" bildirmişti.

Lübnan Başbakanı Hariri, Suudi Arabistan'da istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine dönmüştü. Önce istifasıyla ilgili daha fazla istişarede bulunacağını belirten Hariri, ülkesine döndükten sonra yüzlerce destekçisine "Sizinle kalıyorum ve sizinle devam edeceğim" demişti.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.