27.09.2021 11:18

Baykar ve Motor Sich'ten iş birliği anlaşması

Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliğinin son yıllarda büyüdüğüne değinen Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kazan-kazan ortaklığı ilkesi uygulandığını ifade etti.

Türkiye’den, Bayraktar İHA’ların üreticisi Baykar Savunma ile Ukraynalı helikopter ve motor üretici Motor Sich ile İstanbul’daki 21-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık fuarında işbirliği anlaşmasına imza attı. Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, konuya ilişkin açıklamasında, “Baykar ve Motor Sich şirketlerimiz için bugün önemli bir gün. Bildiğiniz gibi AKINCI insansız stratejik sistemimiz, zaten Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tedarik ediliyor. En yüksek teknolojik seviyenin bir ürünü” ifadelerini kullandı. Ukrayna ile motorlar konusunda, özellikle Ivchenko-Progress ve Motor Sich şirketleri ile etkin bir şekilde iş birliği yaptıklarını belirten Haluk Bayraktar, “Ülkelerimiz birbirine destek olmalı” dedi.

Ukrayna ve Türkiye arasındaki işbirliğinin son yıllarda büyüdüğüne değinen Bayraktar, karşılıklı yarar sağlayan kazan-kazan ortaklığı ilkesi uygulandığını anımsattı. Türkiye’de düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali fuarlarından biri olan İstanbul’daki TEKNOFEST fuarında, Ukrayna ve Türkiye arasında askeri-teknik alanda başarılı işbirliğinin bir örneği olan Türk yapımı bir Akıncı drone sergilendi. Akıncı İHA, fuarın açılışında Türk Hava Yolları TUSAŞ tarafından üretilen pilotlu Hürkuş uçağı ile birlikte gösteri uçuşu yaptı.

Akıncı Saldırı İnsansız Hava Aracı (TİHA), Ukrayna’da üretilen AL450T turboprop motordan güç almakta. Diğer yandan Ukrayna basını, Baykar’ın jet motorlu İnsansız Savaş Uçak Sistemi’ne (MİUS) güç sağlamak için Ukrayna yapımı bir motor daha kullanılabileceğini gündeme getirdi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.