13.08.2018 16:32

BTK’ya yeni başkan

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yeni başkanı belli oldu.

 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BKT) dün gece Resmî Gazete’de yayımlanan bir bildiriyle başkanlık koltuğuna Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun atandığını duyurdu. Karagözoğlu koltuğu, daha önce açıklanan kararla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Dr. Ömer Fatih Sayan’dan devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 2018/106 sayılı kararnameyle gerçekleştirilen görevlendirme kapsamında Ömer Abdullah Karagözoğlu BKT Başkanı olurken; İkinci Başkanlık mevkisine Figen Kılıç, üyeliklere ise Orhan Öge, Hacı Adnan Cengiz ve Rıdvan Kahveci getirildi.

1975 yılında İskoçya, Glaskow’da doğan Ömer Abdullah Karagözoğlu 2000 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2002-2004 yılında İSKİ’de yazılım mühendisliği görevini yürüten Karagözoğlu 2004’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden ve teknoloji üreten BELBİM’de sırasıyla; yazılım mühendisi, proje mühendisi, proje yöneticisi, uygulama destek şefi ve bilgi sistemleri şefi olarak görev aldı.

2016 yılında BELBİM’den ayrılarak BTK Başkan Danışmanı ve Kurul Üyesi olarak kariyerine devam eden Karagözoğlu, yeni kararnameyle Bilgi Teknolojieleri ve İletişim Kurumu Başkanı olarak görev alacak.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.