13.02.2018 09:24

Çocuklarda kaygıya neden oluyor

Sosyal medya ve oyun bağımlısı olan çocuklar, psikiyatrist randevularına gitmeyi reddediyor. Araştırmaya göre; en çok yetersizlik ve kaygı yaratan platformlar Snapchat ve Instagram, en olumlusu ise YouTube.

İngiltere Kraliyet Kamu Sağlığı Vakfı’nın 2017’de yaptığı bir araştırmada 11-25 yaş arasındaki 1.500 gençten sosyal medya kullandıkları sıradaki ruh hallerini izlemeleri istendi.

BBC‘nin haberine göre, Psikiyatrist Louise Theodosiou, çocukların telefonlarıyla çok fazla zaman geçirdiklerine yönelik işaretleri psikyatristlerle yapılan seanslar sırasında görüldüğünü söylüyor. Ayrıca sosyal medyanın gençlerdeki depresyon, kaygı ve diğer akıl sağlığı sorunlarında rol oynadığı vakalarda bir artış olduğunu ifade ediyor. Theodosiou,’İki ya da üç yıl önce bir çocuğun randevu sırasında çalan telefona veya gelen mesaja yanıt vermesi çok nadir görülen bir durumdu. Şimdiyse çok sık oluyor’ ifadelerine yer verdi.

En Çok Kaygı Yaratan Platformlar:Snapchat ve Instagram

Araştırmaya göre en çok yetersizlik ve kaygı yaratan platformlar Snapchat ve Instagram. En olumlu etkiyi ise YouTube yapıyor. 10 katılımcıdan yedisi Instagram’ın vücutlarıyla ilgili olarak kendilerini daha kötü hissettirdiğini söylerken, 14-24 yaş arasındakiler de Instagram ve Facebook’un kaygılarını artırdığını belirtti.

Araştırma sonucunda üç değişiklik yapılması istendi;

-Bir gencin internette belirli bir süreyi geçirmesinden sonra uyarı bildirimi yapılması
-Dijital olarak oynanmış fotoğrarlara işaret konulması
-Okullarda sosyal medyanın sağlıklı kullanımı dersi verilmesi 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.