13.08.2021 12:14

Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin programı açıklandı

Sinemaseverleri 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması'nda buluşturmaya hazırlanan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleşti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kurumsal iş ortaklığında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı destekleri ile; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı organizasyonunda bu yıl ilki düzenlenecek olan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali’nin basın toplantısı yapıldı. 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek festivalin basın toplantısında Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi ve Yabancı Dilde Filmler Yarışma Kategorisi’ne seçilen yapımlar ile jüri üyeleri ve festivale dair diğer bilgiler paylaşıldı. Basın toplantısında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali Başkanı Abdullah Eren ve Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Emrah Kılıç basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Festivalin basın toplantısında açılış konuşmasını Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı ve Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali Başkanı Abdullah Eren gerçekleştirdi. Sinemanın tüm sanat dallarında olduğu gibi insanın temel ihtiyaçlarından olan hikaye anlatma ve kendini ifade etme ihtiyacının bir sonucu olarak ortaya çıktığını söyleyen Eren, günümüzde ise farklı kültürlerin hikayelerini izlemenin çok daha kolaylaştığına vurgu yaptı. Sinemanın icat edildiğinden bu yana teknik anlamda büyük değişim gösterdiğini vurgulayan Eren, bugün gelinen noktada ise sinemanın en etkili kitle iletişim aracı, hikaye anlatma biçimi ve sanat dalı olduğunu ifade etti. “Sinema ile anlatmak istediğiniz birçok şeyi sadece birkaç dakikada ya da bazen tek bir sahnede etkileyici ve estetik bir biçimde anlatabiliyorsunuz”diyen Eren, diaspora toplumlarının çok sayıda başlıkta toplanabilecek olan sorunlarını sinema aracılığıyla anlatma çabalarını desteklemek ve onları motive etmek adına yeni bir platform ve toplanma alanı, üretimlerini teşvik edecek maddi ve manevi imkanlar sunmak adına Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Diasporaların anayurtları dışında başka yerlerde yaşayan toplumlar olarak tanımlandığına değinen Eren, dünya üzerinde eğitim, aile birleşimi, çalışma, savaş, çatışma, siyasi ve kültürel gerekçelerle anavatanlarından ayrılarak çeşitli ülkelerde yaşamını sürdüren diasporaların bulunduğuna da dikkat çekti. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.