05.10.2018 14:17

Disleksi için farkındalık kampanyası

McDonald's İsveç daha fazla insanın disleksiden haberdar olması için hastalığı billboard'lara taşıyor.

 Dünyanın en yaygın öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi, insanlığın takribi yüzde 20’sinin hayatını çetin bir mücadeleye çeviriyor. Bununla birlikte hastalık, diğerleri için büyük ölçüde bir muamma olmayı sürdürüyor.

Disleksi sorunuyla mücadele etmek zorunda olmayanların hastalığı ve onun neden olduğu zorlukları daha iyi anlamalarını isteyen McDonald’s İsveç, Dünya Disleksi Farkındalık Günü’nde ülke genelinde bir kampanyaya imza attı. Ülkedeki tüm dijital billboard’larının yanı sıra lokantalarındaki tüm menü board’larındaki kelimelerin harflerinin yerlerini değiştiren marka, ayrıca, Happy Meal menüsü satın alan tüketicilere disleksiyle mücadele eden bir çocuğun hikâyesinin anlatıldığı bir kitap hediye etti.

McDonald’s’ın farkındalık yaratacak etkiye sahip bir marka olduğunu söyleyen McDonald’s İsveç Pazarlama Direktörü Christoffer Rönnblad, kampanya hakkındaki hislerini şu sözlerle özetliyor: “Toplumdaki gücümüzü ve sesimizi pek çoklarının mustarip olduğu görünmez bir soruna suret kazandırmak için kullanabilmek iyi hissettiriyor.”

KÜNYE
Reklamveren: McDonald's İsveç
Reklam Ajansı: Nord DDB
Medya Planlama ve Satınalma Ajansı: OMD
PR Ajansı: Prime

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.