16.07.2018 08:47

Diziler kâr ediyor mu, etmiyor mu?

Sina Koloğlu, merak edilen konuyu köşesine taşıdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, son dönemin en çok konuşulan konularından olan 'Türk dizileri kâr ediyor mu?' sorusunu araştırdı.

İşte Sina Koloğlu'nun bugünkü yazısından o bölüm:

Diziler kâr ediyor mu, etmiyor mu?

Diziler kâr ediyor mu? Ediyor... Forbes dergisi, en çok kazanan diziler ve yapımcılarını yayınladı. 25 dizimiz, 27-58 milyon aralığında para kazanmış. Yapımcılarımız da keza öyle... ‘İstanbullu Gelin’, ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’, ‘Gülizar’ ve ‘Vatanım Sensin’in yapım şirketi O3 Medya’nın patronu Velid bin İbrahim Al İbrahim, 119.4 milyon ciro ve 10.4 kârla ilk sırada yer aldı. Durumu, bu piyasanın iki ‘tecrübeli’ ismine sordum, şöyle yanıt aldım: “Dizilerin bu rakamlarına, yurt dışı satışları dahil değil. Daha çok kâr etmişlerdir” dedi.

‘Kanallar da kazanmıştır’

Yetkili isim, başka önemli bir konuda da, “Sadece yapımcı ve diziler değil, kanallar da kazandı” dedi. “Ne kadardır?” diye sordum. Şöyle devam etti: “En az bu kadar kâr etmiştir dizilerden.” Yetkili, “Kısacası uluslararası satışı olan izlenme oranı belirli bir seviyede kalan diziler zarar etmez” diye de ekledi. “Şu sıralar dizi maliyetlerinden konuşuluyor, oyuncu ücretlerinin yüksekliğinden söz ediliyor, siz ne düşünüyorsunuz?” dedim. “Ne bütçe verildiği çok konuşuluyor ama ne getirdiğini konuşan yok. Proje kaça mal olursa olsun, kazandırır. Serbest piyasa Dünya Kupası’nda 100 milyonluk futbolcu da var, 10 milyonluk da... Dizi oyunucuları için de durum aynı. Oyuncu bu paraları hak ediyorsa, alacaktır. Veren mutlaka bulunur” yorumunu aldım. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.