24.02.2018 15:57

Dropbox halka açılıyor

Dropbox halka açılacak mı, fikir mi değiştirdi, hazırlık mı yapıyor, şirket içinden bilgi mi sızdı derken, kesin bilgiye ulaştık. Dropbox halka açılmak için resmen başvurusunu yaptı.

Popüler bulut depolama servisi Dropbox’ın NASDAQ listesinde işlem görmek üzere yaptığı başvuruya göre şirket 2017 yılında 1.1 milyar dolar gelir elde etmiş bulunuyor. Ancak henüz kar etmeyen şirketin 2017 boyunca yaşadığı zarar 117 milyon dolara ulaşmış durumda.

Öte yandan 2015’de 605 milyon dolar geliri olan şirketin gelir yaratmak konusunda başarılı olması ve bulut teknolojisi gibi son derece gözde ve popüler bir alanda hizmet veriyor olması şirketin hisselerine yönelecek ilginin asıl beklentisini oluşturuyor. Şirketin IPO’dan gelecek olan kaynaklar yapacağı yatırımlar sayesinde piyasada önemli bir avantaj elde etmesi hem kazançlarını büyütmesi hem de kara geçmesi umuluyor. Bu da Dropbox’a halka arz sırasında “uygun” fiyattan yoğun ilgi gösterileceği beklentisini doğuruyor.

Şirket halka arzla beraber hisselerini A, B ve C olarak üç farklı kategoriye ayıracak. A sınıfı hisse sahipleri 10 oya, B sınıfı hisseler 1 oya sahip olacak. C sınıfı hissedarların ise oy hakkı olmayacak.

Şirketin 2014 yılında 10 milyar dolar olarak tahmin edilen fiyatının borsada hangi seviyeye ulaşacağı ve halka arzın ne zaman, ne fiyatla yapılacağı merak ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.