08.08.2018 08:51

Dünya artık Google Maps’te de yuvarlak

Google, yeni güncellemesiyle birlikte Google Maps'e üç boyutlu bir küre görüntüsü verdi. Artık Dünya Google Maps'te düz değil yuvarlak görünüyor.

Google yeni güncellemesiyle birlikte Google Maps‘e üç boyutlu bir küre görüntüsü verdi. Artık haritalarda tamamen uzaklaştığınızda klasik düz, dikdörtgen ‘Mercator’ projeksiyonu yerine, Dünya’nın Ay’dan görünümünü görebiliyorsunuz.

“Grönland’la Afrika artık aynı boyutta değil”

Google Maps Twitter hesabından yapılan duyuruda “3D küre modu ile birlikte artık Grönland’ın boyutu Afrika’yla aynı boyutta görünmüyor.” denildi. Arama motoru şirketi bu tweet’te, üç boyutlu dünyayı iki boyutlu bir yüzeyde göstermenin ve farklı bölgeleri bu şekilde yansıtmanın zorluklarından bahsediyor.

Mercator projeksiyonu ülkelerin şekillerini doğru gösteriyor ancak ekvatordan uzaklaştıkça ülkelerin boyutları büyüyor. Bu yüzden Afrika, Orta Amerika ve Güneydoğu Asya ülkeleri küçük görünürken İskandinav ülkeleri, Grönland ve Kanada olduğundan çok daha büyük görünüyor. Herhangi bir Mercator haritasına baktığınızda Grönland ve Afrika’yı aşağı yukarı aynı boyutta görürsünüz. Gerçekte ise Afrika Grönland’dan 13 kat daha büyük.

Küre modu sadece masaüstü versiyonuna geldi ve Chrome, Edge, Firefox gibi tüm popüler tarayıcılarda kullanılabiliyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.