21.09.2018 13:23

Düzmece ilanla gelen 50 bin dolar

McDonald’s, restoranına düzmece ilan yerleştiren iki gence 25'er bin dolar verecek.

 McDonald’s’ın ABD Pearland’deki bir restoranının iç duvarlarındaki ilanlarda hiçbir Asyalının yer almayışını eleştirmek adına Jevh Maravilla adlı bir öğrenci, arkadaşlarıyla birlikte ilginç bir eyleme imza atmış ve restoran duvarına kendisinin ve Christian Toledo adlı arkadaşının yer aldığı düzmece bir ilan yerleştirmişti. Maravilla’nın restorana yerleştirdiği ilanın düzmece olduğunun anlaşılmasıysa 50 günden uzun sürmüştü.

Jevh Maravilla bu eyleme imza atarken üzerinde yedi dolara aldığı McDonald’s üniforması vardı ve ilanın hazırlanması için de 85 dolar ödemişti. Çeşitlilik konusunda farkındalık yaratmak için cebinden 100 dolar bile harcamamış olan Maravilla’ya McDonald’s’tan şaşırtıcı bir haber geldi. Yaptığı eylemi konuşmak üzere The Ellen DeGeneres Show’a katılan Maravilla ve arkadaşına, markanın çeşitliliğe bağlılığını vurgulayacak bir reklam kampanyasında yer almaları için 25’er bin dolar takdim edildi.

Pearland’deki McDonald’s restoranında yer alan ilanın, yenileme çalışmaları kapsamında kaldırıldığını ve gelirini Ronald McDonald House Houston’a bağışlanmak üzere açık artırmaya çıkarılacağını da ekleyelim.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.