08.08.2018 08:52

Facebook’un arkadaşlık uygulamasına dair detaylar

Facebook'un Mayıs ayında açıkladığı flört uygulamasına dair ilk ekran görüntüleri paylaşıldı. Facebook uygulamayı önce şirket içinde test ediyor.

Facebook uzun zamandır kendi misyonunu ‘insanları birbirine yakınlaştırmak’ olarak tanımlıyor. Sosya medya sitesi bugüne kadar, uzun zamandır görüşmeyen arkadaşları bir araya getirdi, bağlantısı kaybolan kişileri yeniden buluşturdu, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasını ve çalışanların bir proje üzerinde birlikte çalışmasını sağladı.

Ancak bugüne kadar Facebook daha yakın, romantik ilişkilere hiç bulaşmadı ve bu işi Tinder gibi uygulamalara bıraktı. Ancak yakın zamanda bu durum değişti. Facebook Mayıs ayında, yeni bir flört uygulaması üreteceğini açıklamıştı. Şimdi bu uygulamanın nasıl görüneceğine dair bazı ipuçlarımız var. Bir uygulama araştırmacısı olan Jane Manchun Wong Facebook’un geliştirdiği bir flört uygulamasının özelliklerini keşfetti ve bunları Twitter üzerinden paylaştı.

“İş arkadaşlarınızla flört etmeyin”

Facebook sözcüsü Jillian Stefanki “Facebook Dating’i (diğer yeni özelliklerimizde olduğu gibi) öncelikle şirket içinde test ediyoruz ancak şimdilik paylaşacak bir şeyimiz yok.” şeklinde konuştu. Facebook flört uygulamasının yayınlanma tarihine dair bir bilgi paylaşmadı.

Wong’un tweet’inde yer alan bir ekran görüntüsü Facebook’un çalışanlarına uygulamayı sadece geliştirme amaçlı olarak test etmeleri, flört için kullanmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu gösteriyor. Ekran görüntüsünde “Bu ürün Facebook’un ABD’de bulunan ve Facebook’un yeni flört ürününün şirket içi denemelerine dahil olmak istediğini belirtmiş çalışanları için hazırlanmıştır. Şirket içi denemenin amacı uçtan uca deneyimi test edip hataları bulmak ve kafa karıştırıcı kullanıcı arayüzü özelliklerini tespit etmektir. Bu, iş arkadaşlarınızla flört etmeniz için değildir.” ifadeleri yer alıyor.

Amaç iyi vakit geçirmek
Bu denemenin resmi bir Facebook flört uygulaması haline gelip gelmeyeceği hala kesin değil. Ancak CEO Mark Zuckerberg, uygulamalarında iyi geçirilen vakti artırmak istediğini söylüyordu. Eğer Facebook insanların uzun süreli ilişkiler kurabilmesine imkan sağlarsa bu kullanım ana sayfada sürekli yalan haber okumaktan daha faydalı olacaktır.

Facebook flört uygulaması yapacağını 1 Mayıs’ta açıkladığında, borsada Tinder’ın da sahibi olan Match Group’un hisseleri yüzde 17 düşmüştü. Uygulamanın görüntülerinin paylaşıldığı gün yüzde 0,45 oranında ufak bir düşüş yaşayan Match Group hisseleri daha sonra toparlandı ve Ağustos başından bu yana yaşadığı yükselme seyrini devam ettirdi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.