21.05.2018 10:13

FED yöneticisi kripto para açıklaması yaptı!

FED yöneticisi kripto para konusunda önemli açıklamalarda bulundu. FED yöneticisi, Merkez Bankası’nın kripto para çıkarmasının gerekli olmadığını söyledi.

FED (Federal Rezerv Sistemi) yöneticisi Lael Brainard, kripto paralar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Brainard, Merkez Bankası tarafından üretilecek bir kripto paraya şu an için ihtiyaç olmadığını belirtti. Ayrıca bu tip bir adımın dünya çapında siber saldırıların hedefi haline gelebileceğini belirtti. Brainard böyle bir teknolojinin zorluğunun yanı sıra, kripto paranın kara para aklamak için kullanılabilecek olmasının da önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Brainard’e göre böyle bir adımın atılması, bireysel bankacılık için yeni bir alternatif doğurabilir ve bu durum da bankaları çok zor duruma düşürebilir. Dolayısıyla makro ekonomik açıdan ciddi sorunlarla karşılaşabiliriz.

Kullanıcı kesimine baktığımızda ise bu konuda iki yönde görüş ayrılığı mevcut. Bazı kullanıcılar, Merkez Bankası destekli kripto paranın daha güvenli olabileceği ve ciddi düşüşler yaşanmayabileceği görüşünde. Bazı kullanıcılar ise kripto paraların Merkez Bankası ve hükümetlere bağlı olmamasının, kazanımları daha da artırdığını söylüyor.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.