06.04.2018 11:57

FOX'tan işitme ve görme engelliler için uygulama!

İşitme ve görme engelliler FOX dizilerini bundan böyle altyazı opsiyonu ile izleyebilecekler

 Türkiye’de ilk kez FOX tarafından hayata geçirilen proje kapsamında işitme engelli izleyiciler, sevdikleri FOX dizilerini bundan böyle altyazı opsiyonu ile izleyebilecekler. Bu hizmete, TV ekranı, fox.com.tr ve FOX mobil uygulaması üzerinden erişmek mümkün.

İşitme engelli izleyiciler artık FOX ekranında yayında olan dizilerin tekrarlarını altyazı opsiyonu ile izleyebiliyor, ayrıca altyazılı tüm bölümlere fox.com.tr ve mobil uygulama üzerinden istedikleri zaman, istedikleri yerden ulaşabiliyorlar. Ekran başındaki izleyicilerin platform ve uydu kumandaları üzerinden “Türkçe Betimlemeli Altyazı” seçeneğini tercih etmeleri yeterli. Altyazılı dizilerin yayın saatleri ile ilgili bilgiye fox.com.tr yayın akışı sayfasından kolayca erişilebiliyor.

“İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programı da işaret dili desteği ile izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Mobil uygulamada sesli komutla yönlendirme

Görme engelli bireyler için özel olarak oluşturulan “Sesli Komutla Yönlendirme Sayfası” sayesinde, kullanıcılar artık dizilerin bölümlerine daha kolay erişebilecek, FOX’un mobil uygulamasını büyük bir rahatlıkla kullanabilecekler. Aradıkları içerikleri, sesli yönlendirmelerle duyabilecekler.

Az görme yetisine sahip bireylerin ise FOX mobil uygulamasını zorluk yaşamadan kullanabilmeleri için, uygulama menüsünün tamamı kontrast renkler üzerinden yeniden tasarlanıyor. Bu sayede kullanıcılar 15 Nisan tarihinden itibaren yardım almaya gerek duymadan, FOX içeriklerine rahatlıkla erişebilecekler.

İşitme ve görme engelliler için özel olarak hazırlanan uygulamalar ile ilgili tüm ayrıntılar fox.com.tr’de.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.