14.03.2018 09:36

Güney Kore’den kritik 5G teknolojisi

Güney Kore’nin teknoloji araştırma enstitüsü, Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) 5G teknolojisi konusunda önemli bir gelişmeye imza attık.

Kurumun mühendisleri, kullanıcıların trafik yoğunluğuna göre otomatik olarak 5G üzerinden Wi-Fi bağlantıya yönlendirecek bir ağ teknolojisi geliştirdi.

Mevcut teknolojide 4G/3G kullanıcılarının bağlantı kopmaksızın ve gecikmeler/duraksamalar yaşamadan veri hattından Wi-Fi bağlantıya geçmesi mümkün olmuyor.

Devlet destekli araştırma kurumu ETRI’nin teknolojisi ise kullanıcının erişebildiği tüm ağları analiz ederek en müsait ve hızlı konumda olanı ya da seçilen kullanım durumuna göre tercih edilen mevcut ağlara kesinti olmaksızın anlık geçiş yapabiliyor.

5G ile beraber kullanılması için bu teknolojinin çok sayıda telefon üreticisi tarafından satın alınması ve piyasaya çıkacak 5G’ye hazır cihazlarda bu teknolojinin de olması bekleniyor. Diğer bir deyişle, dünyada satılan her telefondan Güney Kore’ye küçük bir telif bedeli akmaya başlayacak. 

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.