23.02.2018 13:19

Haber kameramanları Ankara'da buluştu!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği ile mesleki yeterlilik kurumu arasında haber kameramanı meslek standardı oluşturulabilmesi için görüşmelere başlandı.

 Haber kameramanlığı mesleğine yıllarını vermiş çoğunluğu Ankara ve İstanbul’daki farklı kurumlarda şef kameraman olarak görev yapan duayen isimlerden oluşan 14 kişilik THKD Mesleki Yeterlilik Komisyonu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında ilk toplantı yapıldı.

Komisyon ilk olarak çalışmalarına Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan’ı ziyaret etti. Başkan Ceylan, Türkiye’de ve dünyada mesleki yeterliliğin Mesleki yeterlilik belgesinin önemine dikkati çekti. Türkiye haber kameramanları derneğinin meslek örgütü olarak yetkin bir kurum olduğunu, meslek standardı konusunda çalışma yapabilecek düzeyde bulunduğunu söyledi. Kameramanlık mesleğinin standartlarını olduğu yerden daha yukarı taşımak için çalışmaların yapılması talimatını verdi. Mesleki Yeterlilik Kurumu olarak meslek standartlarının ortaya çıkarılması için kurum olarak çok ciddi çalışmalar yapıldığını ifade etti.

MYK Başkanı Ceylan, çıkarılacak meslek standartlarının yeni nesillerin yetişmesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerinde, Yüksek Öğretim Kurumu’nun üniversitelerde eğitim müfredatında kullanılacağını söyledi. Yeni nesillerin yetişmesi için şimdi yapılacak çalışmaların önemine vurgu yaptı. Türkiye Haber kameramanları Derneği ile Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun ortaklaşa çalışmalar yürüterek haber kameramanlığı meslek standardını daha üst seviyelere taşınacağından şüphe duymadığını ifade etti.

 

MYK Başkanı Ceylan, THKD Çalışma Komisyonu’nu kabulünde, habercilik mesleğinin toplum nazarında önemine de dikkat çekti. Devletin yönetiminden toplumun her kesimine kadar iletişim kuran ve onlarla iç içe olan habercilerin daha iyi standartlarda çalışabilmelerinin önemli olduğunu belirtti.

14 kişilik alanında tecrübeli haber kameramanlarından oluşan mesleki yeterlilik çakışma komisyonu MYK Başkanı Adem Ceylan’ı ziyaretinin ardından MYK Meslek Standartları uzmanları ile haber kameramanlığı meslek standardının oluşturulması için bir toplantı gerçekleştirdi.

 

THKD Mesleki Yeterlilik Komisyonu;
Başkan Aytekin Polatel,
Başkan Yardımcısı Ümit Yalman
Oktay Uçar NTV İstanbul Haber Kameramanları Şefi
Ali Berber Bloomberg TV Haber Kameramanı
İsmail Özmeral Kanal D Haber Kameramanlar şefi
Ahmet Önder AA Görüntülü haberler servis şefi
Çetin Sarı 24 TV Haber Kameramanı Şefi
Akif Balıkçıoğlu FOX TV Haber Kameramanı
Murat Akar NTV Ankara Haber Kameramanları Şefi
Mehmet Tiren TGRT haber Kameramanı
Tuncay Altun NTV haber Kameramanı
Özcan Altıntaş CNN Türk İstanbul Haber Kameramanları Şefi
Enver Erdem CNN Türk Ankara Haber Kameramanları Şefi
Erhan Sazak TRT Haber Kameramanı‘ndan oluştudu.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.