24.09.2021 11:21

Hiçbir şey yapmamaya davet

Kreatif ajans Silver Lining'den hayatın akışına günde 30 dakikalık bir mola verme çağrısı.

Avustralya merkezli kreatif ajans Silver Lining, mental sağlığa odaklanan kâr amacı gütmeyen Smiling Mind, ReachOut ve Orygen kuruluşları için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya katılmak isteyenlerin tek yapmaları gereken şey ise, hiçbir şey yapmamak.

Silver Lining Kreatif Direktörü Alex Wadelton’ın “Sizi hayır kurumları için daha fazla şınav çekmeye, daha uzağa koşmaya, daha uzun bisiklet sürmeye teşvik eden çok sayıda harika bağış toplayıcı var. Fakat yavaşlamaya odaklanan biri yok. Bu yüzden bu misyonu biz üstlendik” sözleriyle tanımladığı “Hiçbir şey yapmama challenge” kapsamında Avustralyalılar Kasım ayı boyunca kendilerine günde 30 dakika vakit ayırmaya davet ediliyor.

Kampanyanın bir parçası olmak isteyenler bu 30 dakika boyunca hareketsizce oturarak nefes pratiği yapmak, bir ağacın yapraklarının rüzgârla dansını izleyerek rahatlamak ya da Smiling Mind uygulamasıyla meditasyon yapmak gibi zihinlerini yavaşlatacak aktivitelere yönlendiriliyor. Kampanyanın amacıysa, bu yıl zihinsel veya davranışsal bir rahatsızlıktan mustarip olan her Avustralyalı için bir dakika olmak üzere toplam 5 milyon “hiçbir şey yapmama” dakikasına ulaşmak.

Silver Lining Genel Müdürü Jonny Clow, ajansın zihinsel sağlık için doğru araçları ve desteği sağlayabilecek hayır kurumlarını desteklemek istediğini ifade ediyor ve ekliyor: “Dikkatinizi dağıtmadan kendinize zaman ayırmanın, daha iyi uyumak, daha fazla enerjiye sahip olmak ve stresi yönetmek gibi sağlık açısından büyük faydaları var. Yani kampanyaya katılarak sadece başkalarına değil, kendinize de yardım edebilirsiniz.”

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.