16.10.2018 08:37

İklim değişikliği bilim adamlarının gündeminde

ABD Başkanı Donald Trump, iklim değişikliği bilim adamlarını, insanların dünyanın yükselen sıcaklıklarından sorumlu olup olmadığına dair şüphe uyandıran bir "siyasi gündem" sahibi olmakla suçladı.

 İklim değişikliği tartışmaları devam ederken bir açıklama da Trump'tan geldi.

Ancak Bay Trump, artık iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğuna inanmadığını söyledi.

CBS'nin 60 Dakika'yla yapılan bir röportajda yapılan yorumlar, iklim bilimcilerin yükselen sıcaklıkları durdurmak için son çağrıyı yayınladıktan bir haftadan az bir süre sonra geldi.

Dünyanın önde gelen bilim insanları iklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğuna katılıyorlar.

Geçtiğimiz hafta hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) - iklim değişikliğini değerlendiren önde gelen uluslararası kuruluş - raporunda dünya 3C'lik bir sıcaklık artışına doğru ilerliyordu.

Bilim adamları, sıcaklıktaki doğal dalgalanmaların, insani faaliyetler tarafından daha da kötüleştiğini söylüyorlar. Bu, endüstriyel öncesi seviyelerin üzerinde yaklaşık 1 ° C'lik küresel ısınmaya neden oldu.

'İklim felaketini durdurmak için son çağrı
'İklim değişimi bizden daha hızlı hareket ediyor'
'Sera Dünyası' üzerinde neler olabilir?
Raporda, sanayileşme öncesi seviyelerin üzerinde 1.5C'nin tercih edilen hedefine ulaşılmasının "toplumun her alanında hızlı, geniş kapsamlı ve görülmemiş değişiklikler" anlamına geleceği belirtildi.

Geniş kapsamlı röportaj sırasında iklim değişikliği sadece bir konuya değindi, bu sırada Bay Trump da şunları söyledi:

"O gün önceye" göreve başladığı için ABD'nin "Kuzey Kore ile savaşa gitmek" eşiğinde olduğunu söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "muhtemelen" suikastlara karışmıştı, ancak "Onlara güveniyorum, bu bizim ülkemizde değil" diye ekledi.
Rusya'nın 2016 seçimlerinde karıştığı ancak “Çin'in de karıştığını düşünüyorum” diye ekledi.
Göçmen çocuk ayrılık politikasını eski haline getirip getirmeyeceğini söylemeyi reddetti, ancak ABD'ye yasadışı yoldan girmek için "sonuç olması gerekiyor" dedi.
Christine Blasey Ford'a, binlerce kişinin önünde bir ifadeyle ifadelerini alay etmesinden sonra "saygı" ile tedavi ettiğini ve "bu konuşmayı yapmadım, kazanamayacağımıza" inandığını söyledi.

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.