21.06.2018 12:24

Instagram IGTV görücüye çıktı

Instagram'ın yeni video hizmeti olan IGTV milyonlarca kullanıcı tarafından merak ediliyor. Peki IGTV nedir? Nasıl kullanılır? İşte merak edilen detaylar...

Dünyanı en popüler sosyal medya platformundan olan Instagram yeni hizmetini duyurdu: IGTV! Sunulan yeni video hizmetinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını haberimizde bulabilirsiniz.

Instagram'da paylaşılan video sürelerinin uzamasının yanında IGTV ile beraber video için yeni bir arabirimi daha sistemine ekledi.

Instagram’ın yeni servisi IGTV nedir?

Instagram’ın içinde yer alan IGTV uygulamasıyla kullanıcılar, süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar izleyebilecek. İnsanların daha anlamlı bağlantılar kurabilmesini hedefleyen IGTV, özellikleriyle diğer mobil video deneyimlerinden ayrışıyor. Peki IGTV’yi diğer mobil video servislerinden ayrıştıran, Instagram’ın 3 başlıkta topladığı detaylar neler?

Mobil öncelikli
IGTV, insanların telefon kullanım alışkanlıkları doğrultusunda tam ekran ve dikey videolar için tasarlandı.

Kolay kullanım
Uygulamaya girildiğinde oynatmaya başladığından arama yapmayı gerektirmiyor.

Kaliteli içerik
IGTV Instagram ağı üzerinde kurulduğundan, kanallar da Instagram’daki içerik üreticiler. Böylece insanlar mevcut takip ettikleri hesapların videolarını izleyebilir ve yenilerini keşfedebilir.

Bugünden itibaren tüm dünyaya sunulan IGTV’de bazı hesaplar kanallarına video eklemeye başladı. Türkiye’de de Danla Bilic gibi fenomen hesaplarda IGTV kullanılabilir durumda.

Instagram’ın paylaştığı IGTV tanımlı global hesaplar ise sırasıyla;

Lele Pons

Tyler Blevins

Susie Shu

Kim Kardashian West

Kevin Hart

Virgil Abloh

Chris Hemsworth

Yorumlar

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.